Hizmetlerimiz
Anket
En son hangi sigortayı yaptırdınız?
Toplam Oy: 40
Genel Sağlık Sigortası Uygulaması Nedir?
Genel Sağlık Sigortası herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenmiş yeni bir sistemdir.
Genel sağlık sistemi için planlanan tarih Ekim 2011 iken, düzenlemelerin tamamlanamamasından dolayı 2012’ye ertelenmiştir. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmesi planlamaktadır.
SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı’na bağlı olmayan ve yeşil kart uygulamasının dışında kalanlar Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmek için 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren başvuru yaparak genel sağlık sigortasından faydalanabileceklerdir. Bu uygulama ile birlikte herkese sağlık hizmetlerine erişim konusunda eşitlik sağlanması hedeflenmektedir.
Tüm aile bireylerinin sağlık hizmetlerinden faydalanması için aileden bir kişinin Genel Sağlık Sigortası sistemine dahil olması yeterli olacaktır. Böylece tüm aile sağlık hizmetlerine aynı oranda erişebilecektir.
Yeni sistemin getireceği en önemli avantajlardan biri de 18 yaş altındaki çocukların prim ödemelerinden ve diğer koşullardan bağımsız olarak tüm sağlık hizmetlerinden yararlanacak olmalarıdır.
Genel Sağlık Sigortası sistemine göre;
- Çalışan vatandaşların primleri işverenleri tarafından ödenecek,
- İş sahibi olanlar ve aylık geliri belli bir miktarın üzerinde (1.521 TL ve üzeri) olanların primleri kendileri tarafından ödenecek,
- Kişi başına aylık geliri 253,50 TL’den az olanların primlerinin ise devlet tarafından ödenecektir.
Genel sağlık sigortası sistemi, özel sağlık sigortası olanlara veya yeni yaptırmak isteyenlere herhangi bir engel teşkil etmeyecektir.