Hizmetlerimiz
Anket
En son hangi sigortayı yaptırdınız?
Toplam Oy: 40
Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortası
Tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddeleri üreten, depolayan, nakleden ve satanların, mesleki faaliyetleri nedeniyle bu maddelerin doğrudan doğruya neden olabileceği olaylar sonucu kusurları olsun olmasın, üçüncü kişilerin uğrayacağı bedeni ve maddi zararlardan doğacak sorumluluklarını, poliçede yazılı limitler dahilinde teminat altına alır. Bu sigorta ile;
- Vefat (şahıs başına, kaza başına),
- Sürekli sakatlık (şahıs başına, kaza başına),
- Tedavi masrafları (şahıs başına, kaza başına),
- Maddi zararlar (kaza başına) güvence altına alınmaktadır.
Sigorta kapsamında olan tehlikeli maddeler ise şöyle sıralanabilir:
- Petrol ve Petrol Ürünleri
- Mühimmat ve Patlayıcı Maddeler
- Kimyevi Gübreler, Kimyevi Tuzlar, Asitler, Bazlar, Boyalar
- Diğer Kimyevi Maddeler (Oksijen Asetilen Karpit, Sentetik Benzin, Azot Peroksit vb.)
- Perakende Olarak Satılanlar Hariç Piroteknik Mamuller (Aydınlatma ve İşaret Fişekleri, Havai Fişekler, Şenlik Maytapları, Çocuk Tabanca Mantarları)
- Perakende Olarak Satılanlar Hariç Her Türlü İspirto, Alkol ve Kibrit
- Sıvılaştırılmış Petrol Gazları, Sıkıştırılmış Doğal Gaz ve Hava Gazı
- 2872 sayılı Çevre Kanunu Kapsamında Bulunan ve Yukarıda Sayılmayan Diğer Tehlikeli Kimyasallar
- 2872 sayılı Çevre Kanunu Kapsamında Bulunan Tehlikeli Atıklar
Tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası bulunan bir iş yerinde LPG tüpünün infilakı, gaz kaçırması, yangın çıkarması sonucu verilecek zararlar, tüp gaz zorunlu sorumluluk sigortası limitleri dahilinde sigortacı tarafından tazmin edilir. Kullanılmak üzere bulundurulan tüp gazın neden olduğu kaza, işyerinde bulunan yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddelerin de zarar vermesine yol açarsa, tazminat ödemelerinde tüp gaz zorunlu sorumluluk sigortasına öncelik verilir. Bu sigortanın limitlerinin yetersiz kalması hâlinde tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası işlemeye başlar. Hasara yol açan kazanın çıkış nedeninin yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddeler olması hâlinde ise tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortasına öncelik verilir.
Bu sigortayla sigortalının haksız taleplere karşı korunması da temin edilmektedir. Ayrıca, dava açılması hâlinde, sigorta poliçesinde kayıtlı limitlere kadar davanın takip ve idaresi, sigortalıyla birlikte sigortacıya da ait olup, sigortalı, sigortacının göstereceği avukata gereken vekâletnameyi vermek zorundadır. Sigortacı, dava masrafları ile avukatlık ücretlerini ödemekle yükümlüdür.